Wat is Deep Tissue gezichts­massage?

Het gezicht vormt samen met de handen en voeten de uiteinden van ons lichaam, de zogenaamde extremiteiten.

  • Met ons gezicht treden we de wereld tegemoet, met onze ogen maken we oogcontact met de ander.
  • Met onze neus halen we adem, ruiken we de ander en briesen (niezen) we de ander uit onze buurt.
  • Met onze mond kunnen we eten, drinken, proeven, praten, zingen, ademen en schreeuwen.

Bij al die functies worden tientallen spiertjes gebruikt en bij overmatige belasting kunnen deze overbelast raken.

Let eens een keer een dagje bijvoorbeeld op je lachspieren die je niet alleen bij het werkelijke lachen maar ook bij het beleefdheidsglimlachje aanspant. Je zult versteld staan.

Al die spieren rond je mond, je ogen en oren, hoofd, schedel en nek vinden het heerlijk om zo af een toe eens helemaal losgemaakt te worden.

Bij de Deep Tissue gezichtsmassage wordt niet uitsluitend het hoofd (schedel en gelaat) behandeld maar ook de nek en schouders en een stukje decolleté.

Op een diep niveau, veel dieper dan bij de meest gangbare gezichtsmassages en bindweefselmassages, worden spieren, weefsels en collageenvezels losgemaakt en als het ware weer opgeschud.

Een misvatting is echter dat deep tissue massages alleen maar diep en zeer stevig zijn. Dat is gedeeltelijk waar maar ook de zachte aanraking en energie vormt een wezenlijk deel van deze massage!

Genieten is vaak een belangrijk motief voor veel klanten.

Want hoe heerlijk is het niet als de spanning rond de schedelrand wordt weggenomen, of de spanning rond de kaaklijn en het jukbeen. Of als na afloop nog heerlijk over je hoofdhuid gekriebeld wordt. Vermoeide ogen, vermoeide hersenen komen tot rust.

Spanningshoofdpijnen verminderen of lossen zelfs op.

Wij dagen jou uit om klanten die gezichtsmassage niet nodig vinden over de streep te krijgen!

Resultaten

Je hebt een zeer effectieve anti-agingmassage in handen. De collagene vezels in het gelaat zullen worden opgerekt en door de trage beweging van de diepe strokes krijgen de vezels letterlijk de tijd om te reorganiseren. Een enorm effectieve anti-rimpelmassage dus.

Je bent in staat mensen met chronische spanningshoofdpijnen te helpen.

Kijk niet vreemd op als je verrassend goede resultaten bereikt!

Tevens kunnen mensen met (aanleg voor) holteontstekingen, mensen met veel kaakspanning en mensen met gefronst voorhoofd veel baat hebben bij jouw Deep Tissue Gezichtsmassage.

Voor

Na 6 behandelingen

Voor

Na 6 behandelingen

De techniek

Bij Deep Tissue gezichtsmassage wordt gebruik gemaakt van de vuist, vingerkootjes en de knokkels.

Uiteraard gaat de opbouw van de druk zeer geleidelijk en worden ook hier alle technieken afgewisseld met zachte ontspannende massage zodat het hoofd/gezicht voldoende hersteltijd krijgt.

Menig student (en proefmodel) staat versteld van de druk die ons gezicht en hoofd kan hebben.

De schedel wordt uitgebreid behandeld. Ook de aanhechtingen van de nekspieren aan de schedelrand worden stevig los gemasseerd, waardoor hoofdpijnen vaak snel oplossen. Deze resultaten zijn vaak nog dagenlang voelbaar. Soms is de hoofdpijn definitief weg.

Met de technieken die je aangeboden krijgt kun je gemakkelijk een uur vullen en zelfs langer!

Waarom kiezen voor Deep Tissue Technieken?

Deep tissue massage is een massage van de dieper gelegen bindweefsels en spieren, dit in tegenoverstelling tot bindweefselmassage waarbij de aan de oppervlakte gelegen bindweefsels en spieren worden gemasseerd.

Bij Deep Tissue gezichtsmassage worden overwegend vuisten en knokkels van de vuisten gebruikt, waardoor de vingers, duimen en handen gespaard blijven.

De diepte kan veelal bereikt worden door het gebruik van lichaamsgewicht. Je hoeft dus niet sterk te zijn, wat vaak gedacht wordt.

Wij leren je een authentieke vorm van deep tissue massage waarbij geen tussenstof gebruikt wordt. Het belangrijkste onderscheid echter met alle bestaande vormen van deep tissue massage wordt gemaakt doordat behalve de dieper gelegen spieren en bindweefsels zonder tussenstof worden gemasseerd, tegelijkertijd bewust wordt gewerkt aan het herstel en versterking van het auto-immuunsysteem door doelgericht het autonome zenuwstelsel te trainen.

Word jij Deep Tissue gezichtsmasseur?

 

Meld je vandaag nog aan